Jubilejní X. ročník Grand Restaurant Festivalu (15.1. – 28. 2. 2019) se nese v duchu pocty velikánovi světového umění a vědy – Leonardu da Vinci a tak trochu i italské kuchyni. V našem degustačním menu najdete inspirace a variace na toto téma.Jubilejní X. ročník Grand Restaurant Festivalu (15.1. – 28. 2. 2019) se nese v duchu pocty velikánovi světového umění a vědy – Leonardu da Vinci a tak trochu i italské kuchyni. V našem degustačním menu najdete inspirace a variace na toto téma.
Menu Grand Restaurant Festival
- Rybí polévka s mušlemi, rajčata, bazalková pěna
– Silný vývar z mořských ryb s masem, mušlemi a italskými rajčaty San Marzáno - Jehněčí osso buco, risotto al tartufo, sýr pecorino, vlašské ořechy, rozinky v grapě
-Jehněčí pochází z naší farmy v Myštěvsi. Jehněčí kolínko je pečené s bílým vínem, zeleninou a bylinkami. Bude servírováno bez kosti na lanýžovém rizotu s ovčím sýrem pecorino. Doprovodí ho bílé víno Pinot Grigio - Steak Charolais a grilované hovězí žebro, brambory aglio oglio peperoncino,parmazán espuma,olivy
– Jídlo je založené na kombinaci hovězí žebra naloženého v medové marinádě a pro nás typického Charolského steaku. Brambory aglio oglio jsou takovou variací a jsou restované s plátky česneku, chilli papričkami a posypány rukolou. Budeme podávat se dvěma omáčkami – demi glace s medovinou a parmazánovou. Jídlo doprovodí červené víno Primitivo. - Něco navíc, amuse-bouche:
– Vlastní sušená hovězí šunka Breasola;
– Domácí medovina od mámy Míly z Vysočiny.
Kromě toho zvýhodněné ceny na dezerty, italskou kávu Milany a grappu z naší palírny Radlík, která získala medaili i na soutěži destilátů v San Franciscu.
Menu si můžete koupit od 1. 12. 2018 na stránkách Grand Restaurant Festivalu – www.grandrestaurantfestival.cz