Třetí čtvrtek v listopadu, který letos připadá na 16. listopadu, je dnem Beaujolais Nouveau. Příchod tohoto mladého vína z odrůdy Gamay je je pro Francouze svátkem, který se stylově slaví po celém světě. I my se k oslavám připojíme a připravili jsme menu a jídla hodné této příležitosti. Celé menu bude na jídelním lístku zhruba týden.
Beaujolais Nouveau můžete ochutnat na úrovni „Villages“ ve dvou různých provedeních. Doslechli jsme se totiž, že letos se vyšší kategorie zdá být o poznání lepší než „obyčejné“ Beaujolais Nouveau
Beaujolais Villages Nouveau Domaine du Chapitre 490,- / 98,-
Beaujolais Villages Nouveau Domaine Ruet 490,- / 98,-
a růžová varianta Beaujolais Nouveau
Beaujolais Nouveau Domaine Ruet – Rosé 490,- / 98,-
Připravili jsme i menu k uctění Beaujolais Nouveau , které k tomuto mladému vínu se svěžím ovocným nádechem ladí. Menu pak bude na jídelním lístku zhruba týden, takže ho budete moci ochutnat i později.
Beaujolais Nouveau Menu … 890,-
Amuse Bouche – Masová terrinka z jehněčích drobů (srdce, ledvinka, játra)
Jehneci parfait
Foie gras doprovozená pršutem připraveným z kachních prsou
Striploin steak s omáčkou demi-glace s kaštany, dýně a gratinované brambory
Jednotlivé jídla budeme mít na jídelním lístku i samostatně.
Masová terrinka z jehněčích drobů (srdce, ledvinka, játra) … 130,-
Jehneci parfait … 155,-
Foie gras doprovozená pršutem připraveným z kachních prsou … 390,-
Striploin steak s omáčkou demi-glace s kaštany, dýně a gratinované brambory … 490,-
– KOUSEK FRANCOUZSKÉHO VENKOVA NA VINOHRADECH –