Svatomartinské husy z naší farmy

Svatomartinské husy z naší farmy

U nás můžete ochutnat klasické Svatomartinské menu z hus, které doslova známe od vajíčka, a mladá vína od Libora Veverky a z vinařství Sedlák. - Celý příspěvek...
Vše o hovězím mase s řízenou degustací

Vše o hovězím mase s řízenou degustací

Již od svého založení v roce 1995 se prostřednictvím restaurace aktivně věnujeme  rozvoji a propagaci kvalitního hovězího masa u nás. O naše zkušenosti bychom se s Vámi rádi podělili.
  • Degustace proběhne v úterý 17. listopadu od 12:30 až přibližně 15:30.
- Celý příspěvek...
Vše o ovocných destilátech s ochutnávkou specialit Bílé krávy

Vše o ovocných destilátech s ochutnávkou specialit Bílé krávy

Jsme přesvědčeni, že pravé ovocné destiláty patří do nejvyššího patra gastronomie a chceme napomoci tomu, aby tak byly všeobecně vnímány.
  • Řízená degustace bude v sobotu 21. listopadu od 12:30 přibližně do 16:30. 
Řízenou degustací ovocných pálenek Vás provede Ing. Zdeněk Musil, majitel řemeslného ovocného lihovaru a pěstitelské pálenice Jílové – Radlík, kterou provozuje již dvě desetiletí. Řadu let také zastupoval pěstitelské pálenice a malé lihovary jako tajemník a člen předsednictva Unie destilátorů. - Celý příspěvek...
Přehlídka plemených býků na naší plemenářské stanici v Hradištku

Přehlídka plemených býků na naší plemenářské stanici v Hradištku

  • Je zajímavé sledovat odlišnosti mezi jednotlivými plemeny skotu. Postupem času je i v  gastronomii věnováno čím dál tím více pozornosti rozdílnosti charakteristik jednotlivých plemen.
  • Naše plemenářská společnost Beef Natural (později jen Natural) se po roce 1989 podílela na rozvoji chovu specializovaných masných plemen v České republice, která se v té době zde téměř nechovala.
- Celý příspěvek...
Vyrazili jsme sbírat víno na Burgunské vinice

Vyrazili jsme sbírat víno na Burgunské vinice

Francouzský venkov má své kouzlo. Obzvláště ten Burgunský, kde jsou vinice na každém druhém kopci, a na konci léta se sklízí vydatná úroda. Letos jsem se rozhodla zajet přímo do centra dění a okusit život sběrače hroznů. Musím přiznat, je to pěkná dřina. - Celý příspěvek...
Naše pálenky vyhrály ve Vizovicích

Naše pálenky vyhrály ve Vizovicích

  • Na konci léta proběhl 13. ročník nejznámější soutěže ovocných destilátů v naší zemi - Jelínkův vizovický košt. Palírna opět zabodovala.
  • Získali jsme 2. místo v kategorii jablkovic, 1. i 2. místo v kategorii vínovic. Navíc vínovice v celkovém pořadí (940 vzorů) skončila na 2. místě.
- Celý příspěvek...
U nás čepujeme pivo Otakar 11° z Měšťanského pivovaru v Poličce

U nás čepujeme pivo Otakar 11° z Měšťanského pivovaru v Poličce

Otakar je světlý ležák vyráběný z žateckého chmele. Pivo není pasterizované a má svou typickou lahodnou chuť. - Celý příspěvek...
V knize Dominika Jamese – Prague Cuisine najdete i nás

V knize Dominika Jamese – Prague Cuisine najdete i nás

Těší nás, že jsme byli zařazeni do exkluzivního výběru nejlepších pražských gastronomických podniků v knize Dominika Jamese - Prague Cuisine. Úspěšnou vykročení jsme jí popřáli při křtu v Restauraci La Bottega. - Celý příspěvek...
Cestujeme za jídlem a inspirací

Cestujeme za jídlem a inspirací

Pro další inspiraci jsme se zúčastnili kulinářského zájezdu s manželi Maurerovými a jejich dcerou Aničkou do gastronomicky proslulého Katalánska. Navštívili jsme dvě dvouhvězdičkové Michelinské restaurace, tapas bary, běžné i luxusní restaurace. Objevovali jsme prvky tradiční i molekulární kuchyně. - Celý příspěvek...
Týden Francie – French Taste Trail

Týden Francie – French Taste Trail

Restaurace se účastní oslav týdne Francie pořádaných Francouzskou ambasádou v Praze. - Celý příspěvek...