- Rubešova 10, Praha 2 Vinohrady
- +420 603 397 367
- info@bilakrava.cz
Po – Pá: 11:30 – 22:30
Sobota: 17:00 – 22:30
Neděle: zavřeno

U NÁS „VÍTE, CO JÍTE“ A „VÍTE, CO PIJETE“
Přeneseme Vás do přátelské atmosféry francouzského venkova. Ochutnáte steaky z uzrálého hovězího masa od českých chovatelů, jehněčí z naší farmy v Myštěvsi a ovocné destiláty z naší Palírny Radlík.


Steaky s rodným listem
Maso pochází od spolupracujících českých chovatelů francouzského plemene Charolaise. Název restaurace odkazuje k typické barvě tohoto plemena.
O konkrétním kusu se hosté z tabule vyvěšené v restauraci mohou dozvědět: jeho číslo, stáří, datum porážky i dobu zrání masa. Jsme rádi, že lidé chtějí znát detaily o svém jídle, dokáží si vážit kvality a pečlivosti při jeho přípravě. Těší nás to dvojnásob, protože s restaurací je spojena i plemenářská společnost Natural, která se podílela a stále podílí na zavádění masných plemen skotu po roce 1989.


Jehněčí
V Podkrkonoší provozujeme malou farmu, kde chováme ovce. Na farmě máme zhruba 100 kusů jehňat, která dodáváme pouze do naší restaurace. Ovce jsou celoročně venku a živí se výhradně ekologickou pastvou. Nepoužíváme umělá hnojiva ani pesticidy. V zimě je krmíme senem, krmnou řepou a zbylými bagetami z restaurace 🙂

S restaurací je spojen řemeslný lihovar Palírna Radlík, který provozujeme od jeho založení v roce 1998. Srdcem palírny je měděná dvoukotlová destilační aparatura. Pro přípravu kvasu, stejně jako špičkoví vinaři, využíváme technologii řízeného kvašení. Jsme rádi, že naše ovocné destiláty získaly řadu ocenění v Čechách i ve světě. Těší nás, že ovocné pálenky získávají na popularitě a věříme, že bychom na ně měli být stejně tak hrdí jako jsou Francouzi na calvados či koňak, Skoti na Whisky nebo Italové na grappu.
Ovocné destiláty
Wagyu beef z farmy
rodiny Mullerových
Jsme jednou z mála restaurací, kde můžete ochutnat maso z jediného českého chovu plemena Wagyu v Mněticích u Pardubic. Wagyu beef má jedinečnou chuť a své místo v gastronomii.
Dezert připravený při –196 °C
u vašeho stolu
Dezert připravený pomocí kapalného dusíku je takovým malým představením u Vašeho stolu. Díky extrémně rychlému zchlazení zmrzlinový desert vznikne během chvíle.
Darujte gastro zážitek
Nabízíme poukazy v hodnotě 1000 Kč, 1500 Kč a 2000 Kč. Dárkové poukazy můžete zakoupit přímo u nás v restauraci, nebo si online objednat jejich doručení.

Naše Aktuality

V prosinci máme v sobotu otevřeno již od 11:30
Vzhledem k velkému zájmu jsme se rozhodli v prosinci sobotní otvírací dobu prodloužit. Prosím, rezervujte místa včas. Budeme mít otevřeno i v sobotu 24. prosince,

Beaujolais Nouveau est Arrivé – 17. listopad
Nový ročník Beaujolais se otvírá letos 17. listopadu. Pro tuto příležitost jsme také udělali speciální tříchodové menu. Tento den je ve Francii nazýván „den Beaujolais”

V gurmánském průvodci od Svoboda & Williams najdete tipy, kam na dobré jídlo.
Realitní společnost Svoboda & Williams vydává Lifestylvého průvodce Prahou, který ocení i místní. V sekci věnující se gastronomii můžete najít zajímavé podniky, které stojí za

Naše pálenky vyhrály ve Vizovicích
Na konci léta proběhl 13. ročník nejznámější soutěže ovocných destilátů v naší zemi – Jelínkův vizovický košt. Palírna opět zabodovala. Získali jsme 2. místo v kategorii jablkovic,