Vše o ovocných destilátech s ochutnávkou specialit Bílé krávy


Jsme přesvědčeni, že pravé ovocné destiláty patří do nejvyššího patra gastronomie a chceme napomoci tomu, aby tak byly všeobecně vnímány.
  • Řízená degustace bude v sobotu 21. listopadu od 12:30 přibližně do 16:30. 
Řízenou degustací ovocných pálenek Vás provede Ing. Zdeněk Musil, majitel řemeslného ovocného lihovaru a pěstitelské pálenice Jílové – Radlík, kterou provozuje již dvě desetiletí. Řadu let také zastupoval pěstitelské pálenice a malé lihovary jako tajemník a člen předsednictva Unie destilátorů.

logo_webPěstitelská pálenice Jílové – Radlík patří mezi nejvíce oceňované pálenice v České republice. Díky tomu v roce 2011 bylo vyhlášeno Jílové – Radlík na Vizovickém Trnkobraní nejlepší páleničářskou obcí u nás. Na Flora koštu Olomouc získala pálenice třikrát titul absolutního šampiona koštu a čtyřikrát cenu Unie Destilatérů za nejlepší kolekci destilátů.

Ochutnáte cca 15 druhů originálních ovocných pálenek, a to jak těch tradičních, tak i specialit.

Dozvíte se o fermentaci ovoce, klasické technologii pálení, pravidlech senzorického hodnocení, druzích ovocných destilátů i o jejich zrání.

Degustace bude doplněna ochutnávkou víc jak deseti specialit Bílé krávy ze studené i teplé kuchyně.

 

  • Cena: 850 Kč
  • Objednávejte na emailu info@bilakrava.cz nebo na telefonu 777 261 060

 

tlačítko2

Ochutnávkové menu k degustaci

• Hovězí jazyk ala Vitello tonnato – tenké plátky jazyka s nakládanou cibulkou, tuňákovým dipem a okurkovým želé

• Hovězí tataráček

• Avokádové Guacamole

• Francouzská cibulačka

• Burgundští hlemýždi

• Pikantní masové kuličky na špízu, pečené brambůrky Grenaille

• Grilovaná cuketa, plněná kozím sýrem, mátou a chilli

• Domácí paštika z husích jater, kdoulová marmeláda

• Plátky husích prsou Sous Vide

• Degustace steaků Charolais – Faux Filet (roštěná), Spider Steak (pavouček), Hanger Steak (veverka)

• Hovězí Bourgignone

• Francouzské sýry a klobásky

• Crème brûlée s Grand Marniér



Zpět na seznam novinek