Přehlídka plemených býků na naší plemenářské stanici v Hradištku


  • Je zajímavé sledovat odlišnosti mezi jednotlivými plemeny skotu. Postupem času je i v  gastronomii věnováno čím dál tím více pozornosti rozdílnosti charakteristik jednotlivých plemen.
  • Naše plemenářská společnost Beef Natural (později jen Natural) se po roce 1989 podílela na rozvoji chovu specializovaných masných plemen v České republice, která se v té době zde téměř nechovala.


  • Zakládali jsme Svaz chovatelů masných plemen skotu, vydávali chovatelské publikace, dováželi z Francie plemenný materiál (plemenné jalovice, inseminační dávky, embrya) a i prakticky zaváděli chov specializovaných masných plemen.
  • Mezi všemi masnými plemeny jsme si pro restauraci vybrali plemeno Charolais, které v zemi Galského kohouta považují téměř za národní poklad. Býci jsou chováni spolupracujícími českými chovateli, takže o nich víme téměř vše.

 

Video



Zpět na seznam novinek