Tisk – „Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa“

Tisk – „Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa“

  • "Když se před třiadvaceti lety otevřela v Praze na Vinohradech restaurace Bílá kráva, byl to vpravdě pionýrský počin." ... "do té doby si totiž nemohli nikde jinde návštěvníci gastronomických zařízení vychutnat kvalitní a vyzrálé maso z masných plemen skotu"
  • Ne každý si pamatuje, jak restaurace více než před dvaceti lety začínala. Článek popisuje historii restaurace a zároveň restauraci zařazuje do kontextu vývoje české gastronomie, který je už dnes dobře patrný.
- Celý příspěvek...
Goût de France / Good France

Goût de France / Good France

 Gout de France / Good France je akcí, kterou pořádá Francie a zastřešují ji její ambasády po celém světe.

Společně s námi tak první jarní den (21. března) bude 3000 vybraných restaurací z 5 kontinentů servírovat menu na oslavu francouzské gastronomie.

    - Celý příspěvek...
Grand Restaurant Festival menu

Grand Restaurant Festival menu

Do letošího poměrně květnatého menu jsme kromě tradičních tří chodů museli přidat jeden navíc. Můžete si tak pochutnat na jednom z netradičních beef cuts z pro nás typického hovězího plemene Charolais, jehněčím z našeho chovu, žabích stehýnkách nebo tataráčku z chobotnice a i dalších delikatesách. - Celý příspěvek...
Beaujolais nouveau est arrivé

Beaujolais nouveau est arrivé

Již tradičně nový ročník Beaujolais můžete přivítat s námi. Na jeho otevírání 16. listopadu jsme připravili jídla hodné tohoto výjimečného dne. V nabídce máme dva typy červeného Beaujolais Village Nouveau a i méně obvyklé růžové. - Celý příspěvek...
Vyšel o nás článek v časopise Ego

Vyšel o nás článek v časopise Ego

V článku se dozvíte více o přípravě zeleninového jídla Ratatouille a taky pár tipů od naší šéfkuchařky Víťi Bajčanové. - Celý příspěvek...
V časopise Euro vyšla recenze Bílé krávy

V časopise Euro vyšla recenze Bílé krávy

V gastronomické rubrice časopisu Euro vyšel článek o naší restauraci s podtitulem Francouzský venkov na Vinohradech, což si myslíme, že nás plně vystihuje:) - Celý příspěvek...
Rozhovor s naší šéfkuchařkou Víťou Bajčanovou

Rozhovor s naší šéfkuchařkou Víťou Bajčanovou

Mezi šéfkuchaři pohybujících se ve vysoké gastronimii  najde jen velice málo žen. V rozhovoru na téma "Úspěšným šéfkuchařem může být i žena" se dozvíte, proč tomu tak může být a taky více o nás. - Celý příspěvek...
Článek o nás v časopise Masooo

Článek o nás v časopise Masooo

V časopise najdete článek o nás hned na začátku mezi DOBRÝMI ZPRÁVAMI. Na fotce je vidět s jakou pečlivostí Petr Lom porcuje uzrálou Charolskou zadní čtvrť na jednotlivé svaly. - Celý příspěvek...
Goût de / Good France menu

Goût de / Good France menu

Goût de France / Good France je akcí, kterou pořádá Francie a zastřešijí její ambasády po celém světe. V České republice bylo vybráno pouze 16 restaurací, které se této akce budou účastnit. První jarní den (21. března) společně s 2000 šéfkuchaři z 5 kontinentů budeme servírovat menu na oslavu francouzské gastronomie.  
Předkrm:
  • Carpaccio – marinované plátky hovězí svíčkové s domácím bazalkovým pestem, rukolou a kapary, parmigiano reggiano
  • Polévka Pot au Feu – zelenina a různé části hovězího v silném vývaru.
Hlavní chod:
  • Žabí stehýnka s feniklovým pyré a omáčkou demi glace
  • Výběr steaků z plemene Charolais, gratinovaný brambor, ratatouille, burgundská šalotková omáčka se zkaramelizovanou šalotkou a vínem
Výběr sýrů:
  • Výběr francouzských sýrů
Dezert:
  • Uzrálý pravý ovocný destilát z naší palírny Radlík – Hruškovice z dubového sudu
  • Tvarohová zmrzlina připravená přímo u vašeho stolu pomocí tekutého dusíku.
Cena menu:
990,-Kč - Celý příspěvek...