Beaujolais nouveau est arrivé!

Beaujolais nouveau est arrivé!

Na Beaujolais Noveau se trochu zapomíná, přitom je to výborné víno, které Francouzi mají spojeno s podzimem a nadcházející zimou. Víno jsme už přivítali ve čtvrtek 15. 11., kdy restaurace nezavírala a úderem půlnoci jsme společně otevřeli první láhev. Pár lahví stále zůstalo a budou součástí našeho vinného lístku až do vyprodání zásob.   - Celý příspěvek...
Menu Grand Restaurant Festival 2019

Menu Grand Restaurant Festival 2019

Jubilejní X. ročník Grand Restaurant Festivalu (15.1. - 28. 2. 2019) se nese v duchu pocty velikánovi světového umění a vědy - Leonardu da Vinci a tak trochu i italské kuchyni. V našem degustačním menu najdete inspirace a variace na toto téma. - Celý příspěvek...
Naše destiláty z Palírny Radlík byly oceněny na San Francisco World Spirits Competition 2018

Naše destiláty z Palírny Radlík byly oceněny na San Francisco World Spirits Competition 2018

  • S restaurací je spojena Palírna Radlík.
  • Po opakovaných úspěších na vizovickém Trnkobraní a Floře košt Olomouc jsme našli odvahu prezentovat naše destiláty i ve světové konkurenci a povedlo se.
  • Palírna Radlík získala tří stříbrné medaile na nejprestižnější a největší soutěži svého druhu San Francisco World Spitits Competition.
  • Oceněné byly:
    - Jablečný destilát z dubového sudu;
    - Vínovice z dubového sudu;
    - Bezinkový destilát.
  • V restauraci můžete ochutnat vše, jak různé druhy ovocných destilátů z naší palírny, tak ty oceněné na San Francisco World Spirits Competition.
- Celý příspěvek...
Tisk – „Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa“

Tisk – „Učili Čechy jíst kvalitní hovězí a zajímat se o původ masa“

  • "Když se před třiadvaceti lety otevřela v Praze na Vinohradech restaurace Bílá kráva, byl to vpravdě pionýrský počin." ... "do té doby si totiž nemohli nikde jinde návštěvníci gastronomických zařízení vychutnat kvalitní a vyzrálé maso z masných plemen skotu"
  • Ne každý si pamatuje, jak restaurace více než před dvaceti lety začínala. Článek popisuje historii restaurace a zároveň restauraci zařazuje do kontextu vývoje české gastronomie, který je už dnes dobře patrný.
- Celý příspěvek...
Goût de France / Good France

Goût de France / Good France

 Gout de France / Good France je akcí, kterou pořádá Francie a zastřešují ji její ambasády po celém světe.

Společně s námi tak první jarní den (21. března) bude 3000 vybraných restaurací z 5 kontinentů servírovat menu na oslavu francouzské gastronomie.

    - Celý příspěvek...
Grand Restaurant Festival menu

Grand Restaurant Festival menu

Do letošího poměrně květnatého menu jsme kromě tradičních tří chodů museli přidat jeden navíc. Můžete si tak pochutnat na jednom z netradičních beef cuts z pro nás typického hovězího plemene Charolais, jehněčím z našeho chovu, žabích stehýnkách nebo tataráčku z chobotnice a i dalších delikatesách. - Celý příspěvek...
Beaujolais nouveau est arrivé

Beaujolais nouveau est arrivé

Již tradičně nový ročník Beaujolais můžete přivítat s námi. Na jeho otevírání 16. listopadu jsme připravili jídla hodné tohoto výjimečného dne. V nabídce máme dva typy červeného Beaujolais Village Nouveau a i méně obvyklé růžové. - Celý příspěvek...
Vyšel o nás článek v časopise Ego

Vyšel o nás článek v časopise Ego

V článku se dozvíte více o přípravě zeleninového jídla Ratatouille a taky pár tipů od naší šéfkuchařky Víťi Bajčanové. - Celý příspěvek...
V časopise Euro vyšla recenze Bílé krávy

V časopise Euro vyšla recenze Bílé krávy

V gastronomické rubrice časopisu Euro vyšel článek o naší restauraci s podtitulem Francouzský venkov na Vinohradech, což si myslíme, že nás plně vystihuje:) - Celý příspěvek...