Grand Restaurant Festival Menu


Již tradičně se účastníme této bezesporu největší gastronomické události příštích měsíců. Připravili jsme pro Vás lákavé menu a i pár věcí navíc.

V menu najdete jehněčí z našeho chovu, uzrálé maso Charolais i pár delikates od pobřeží. Kromě toho Vás uvítáme degustací medoviny od mojí maminky Milušky z včelařství Jedlová a na závěr se můžete těšit i na pomerančové Crème brûlée s Grand Marniere.

menu_3-chody_500

I. Chod – Chuť pobřeží
Mořská sasanka s Bloody Mary, umeboshi, ceviche z chobotnice, prach řasy nori a kaviár
  • Sasanka je velkou zvláštností pro naše chuťové pohárky, s chutí připomínající ústřice. Určitě stojí za vyzkoušení.
  • Chobotnicový salátek s koriandrem a lososový kaviár je sázka na jistotu.
  • Bílé víno Sauvignon  podtrhne chuť mořských plodů, kterými zahájíte degustační menu.

II. Chod – Jehněčí z našeho chovu

Jehněčí Burger, zeleninový tatarák, mátová majonéza, fermentovaná řepa, marmeláda z rajčat
  • Používáme vyzrálé jehněčí plemene Suffolk z vlastního chovu.
  • Maso meleme na hrubo, aby zůstalo šťavnaté.
  • Rajčatová marmeláda, mátový dresink a glazovaná cibulka příjemně oživí jehněčí steak „Haché“.

III. Chod –  Uzrálé hovězí Charolais

 60dnů vyzrálý Striploin steak z býka plemene Charolais, tažená „Veverka“ s omáčkou ze stročků, dýně a celer
V tomto chodu ochutnáte dvě rozdílné části jinak upravené. 
  • Veverku (neboli Onglet či Hanger) brasírovanou 8 hodin při nízké teplotě s houbovou omáčkou ze stročků;
  • Grilovaný vyzrálý nízký roštěnec (neboli Faux Filet či Striploin steak).
  • Dýňová kroketa a lahodné celerové pyré doladí výraznou chuť Charolaiského masa.
  • Podávat budeme červené víno Merlot z jihu Francie.
 Něco navíc
  • Uvítáme Vás degustací medoviny od mojí maminky Milušky z včelařství Jedlová.
  • A na závěr se můžete těšit i na pomerančové Crème brûlée s Grand Marniere.


Zpět na seznam novinek